Over ebooks die je hier bestelt
Goed om te weten: voor elk ebook gelden limieten voor het toegestane aantal apparaten en downloads.
De uitgever van een ebook bepaalt daarnaast ook de termijn waarbinnen het ebook na aanschaf voor (opnieuw) downloaden beschikbaar blijft. INDEX Books heeft hierop geen invloed.
Uitgevers van Nederlandse ebooks zorgen er in vrijwel alle gevallen voor dat downloadlinks gedurende 2 jaar na aanschaf beschikbaar blijven. Deze tijdsindicatie is evenwel indicatief; u kunt hieraan geen rechten ontlenen.

De meeste ebooks uit ons aanbod zijn op vrijwel alle apparaten goed te lezen. Maar let op: Er zijn enkele uitzonderingen. Sommige ebooks zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor het lezen op ereaders. Hieronder treft u een overzicht aan van bestandsformaten van ebooks die u bij ons kunt kopen.
EPUB
Meer dan 5 miljoen ebooks zijn bij ons verkrijgbaar in EPUB formaat. Een EPUB ebook is speciaal ontwikkeld voor ereaders en kunt u op de de meeste ereaders probleemloos lezen. Wilt u een EPUB lezen op uw iPad of tablet? Of op uw smartphone of PC? Dan is vaak een (gratis) programma of app voor uw apparaat nodig. Enkele veel gebruikte programma's zijn Calibre (PC), Aldiko (Android) en Bluefire (Apple). Installatie en gebruik van dergelijke programma's wordt helaas niet technisch door ons ondersteund.
EPUB-3
Een EPUB-3 bevat naast tekst ook speciale elementen (bijvoorbeeld animaties). Deze ebooks kunnen daarom niet optimaal worden bekeken op een ereader. Voor het beste resultaat leest u een EPUB-3 bijvoorbeeld op uw PC, smartphone, een tablet of iPad.
PDF
Een PDF is een ebook in een statische vorm. U kunt bijvoorbeeld de lettergrootte of het lettertype meestal niet wijzigen. Hierdoor zijn deze ebooks vaak minder geschikt voor het lezen op een ereader. Voor het beste resultaat leest u een PDF bijvoorbeeld op uw PC, een tablet of iPad.
EPUB of PDF met Watermerk
Deze EPUB of PDF wordt bij aankoop voorzien van een gepersonaliseerd digitaal watermerk, waardoor verspreiding van het bestand tot de oorspronkelijke bron kan worden herleid. De werking van zo'n ebook is verder gelijk aan een EPUB of PDF.
LET OP bij EPUB of PDF met Adobe DRM en voorkom teleurstelling
Adobe DRM is een anti-kopieer beveiligingssysteem van Adobe. Vrijwel alle Nederlandse ebooks hebben inmiddels een (sociaal) digitaal watermerk, waardoor deze beveiligingsvorm niet vaak meer voorkomt. Voor ebooks in het Engels en in andere talen wordt wel regelmatig Adobe DRM toegepast. Om een ebook met Adobe DRM te kunnen lezen, heeft u een (gratis) Adobe ID nodig. Heeft u nog geen Adobe ID? Maak dan eerst uw Adobe ID aan(aanmaken kan bijvoorbeeld via uw PC of smartphone maar doorgaans niet via ereader).

Uw ereader kunt u eenvoudig autoriseren voor Adobe DRM. Ga naar uw account -> Adobe-kopieerbeveiliging en meld u aan met uw Adobe ID. Hierna kunt u ebooks met Adobe DRM direct op uw ereader downloaden en lezen. Wilt u ebooks met Adobe DRM op andere apparaten lezen? Gebruik dan een geschikt programma of app (bijvoorbeeld Adobe Digital Editions). Zorg er wel voor dat u uw apparaat met uw Adobe ID autoriseert voordat u uw ebook downloadt, want anders is het overzetten naar andere apparaten niet mogelijk. LET OP: Naast kopiëren zijn binnen Adobe DRM ook andere functionaliteiten, zoals afdrukken, vaak door de uitgever beperkt of helemaal niet toegestaan. Informeer vóór aankoop of naast lezen een andere functionaliteit is toegestaan wanneer u hiervan gebruik wilt maken.

Voorkom teleurstellingen achteraf, want ebooks kunnen niet worden geruild of teruggegeven. Controleer vóór aankoop van een ebook met Adobe DRM of uw apparaat hiervoor geschikt is, met uw Adobe ID is geautoriseerd en verder volledig juist is ingesteld. Voorbeelden vindt u op de website van Adobe Digital Editions.

Meer vragen, of wilt u weten welk ebook-format u bij een bepaalde titel kunt verwachten of kiezen? Neem contact op via ebooks@indexbooks.nl. Wij helpen u graag en snel!