INDEX Books: Catalogue
1 titel gevonden
Prijzen in EUR zijn berekend op basis van de ECB-koersen van vandaag. De vermelde prijzen zijn exclusief eventueel door uitgevers berekende vracht.
INDEX Books verzendt binnen Nederland zonder portokosten.
Heleen Westerman
Het gras groeit niet harder, door eraan te trekken : 45 jaar ontwikkelingswerk in Suriname door de Pater Ahlbrinck Stichting speaker_notes
ISBN 9789991472249 Paperback
Drukkerij Leo Victor / Pater Ahlbrinck Stichting, 2013
232 p. 2 illTrefwoorden: Ahlbrinck Pater; rooms-katholieke kerk; Westerman Heleen
In dit boeiende, vlot geschreven boek wordt 45-jaar ervaring van de PAS met ontwikkelingswerk belicht, zowel successen als minder geslaagde projecten. Het boek werd op 4 juni 2014 gepresenteerd door de PAS.
Uit de bespreking door Marcel Leune voor Caribisch Uitzicht (https://werkgroepcaraibischeletteren.nl):
Het boek bestaat uit drie delen en twaalf hoofdstukken. Deel 1 beschrijft kort de geschiedenis van de stichting. Deel 2 geeft wat belangrijke weetjes over het binnenland: hoe het was, hoe het is en hoe hiermee om te gaan. Ongeveer de helft van het boek, deel 3, wordt gebruikt om ervaringen en geleerde lessen van de PAS neer te schrijven op verschillende werkgebieden. Alles samen: een interessant boek met genoeg wijsheid, om bij stil te staan, wanneer men overdenkt om met de gemeenschappen in het binnenland te gaan werken.
Het is niet een volledige weergave natuurlijk en de informatie die neergeschreven is, zijn ervaringen, geleerde lessen en conclusies van de PAS, maar het is een zeer interessant boek om door te nemen. Het biedt een kijkje in de keuken van een ngo, wat geen alledaags gebeuren is. De informatie is duidelijk en niet alleen de successen worden beschreven, maar ook de niet geslaagde interventies. Wat er staat wordt ook niet gepresenteerd als een handboek van hoe te werken in het binnenland: zo doen we en dan gaat het goed. Er wordt gezegd: ‘Dit hebben we gedaan, dit werkte bij ons op die plek, dit werkte niet, zo hebben we het vervolgens anders gedaan en daarna werkte het voor ons (en soms toch niet).’
EUR 59,90 incl. BTW 9%
10 in voorraad.
Zoektijd titelset: 0.1339 seconden