Kristalschedel

Berge, Claude van de

,
1 ex in stock1 ex. in voorraad Paperback: EUR 16,50 
Na de vijfdelige arctische cyclus vormt Kristalschedel de aanvang van een nieuwe poëtische ontwikkeling waarin Claude van de Berge, als antwoord op deze tijd, een sterk vergeestelijkte en verinnerlijkte wereld uitdrukt.

De thema’s van dood, leven, liefde, oneindigheid, ziel en kosmos krijgen uitdrukking in een poëzie die zich onverstoorbaar afzet tegen vervlakking, vulgarisering en commercialisering, die door de overheersing van de economische wetten genadeloos worden opgedrongen.

Als het goede ‘geestelijke opstijging en ontplooiing’ betekent, is dit een poëzie die onvoorwaardelijk de eenzame zijde van het goede kiest.

Waarachtigheid, oorspronkelijkheid en diepte zijn op een zeldzame én verademende wijze de maatstaven van deze nieuwe bundel. Voor velen betekent het werk van Claude van de Berge nu al een unicum in de moderne Nederlandstalige literatuur.

Zoals bij de vorige uitgaven van Claude van de Berge (IJsland, Asland, Arctica, IJsmummie & White-out) zorgde Arlette Walgraef opnieuw voor uitzonderlijke foto-illustraties, ditmaal niet van landschappen, maar van vreemde onwezenlijke, door de elementen gevormde kristalsculpturen. Fotografie van een kosmische subtiliteit en droom, harmoniërend met de gedichten.
Tags:

bundel door individuele dichter in oorspronkelijke taal
Man
Belgisch
Vlaams
Twintigste eeuw
Eenentwintigste eeuw
Debuteerde 1960-1970