UPCOMING EVENTS KOMENDE EVENEMENTEN
FREE entry unless indicated otherwise, but please let us know if you are coming VRIJ toegankelijk tenzij anders aangegeven, maar laat even weten of je komt

Frontaal bij INDEX Poetry: Koen Caris, Emma van Hooff en Mariken Heitman Frontaal at INDEX Poetry: Koen Caris, Emma van Hooff, and Mariken Heitman

Saturday 3 December at 15:00
Herenstraat 85
Admission free but kindly register your attendance
Zaterdag 3 december 15:00
Herenstraat 85
Toegang gratis, aanmelden via info@indexpoetry.nl

In samenwerking met literatuurpodium Frontaal en uitgeverij AtlasContact hebben we op 3 december niet alleen dichters maar ook schrijvers te gast bij INDEX Poetry! Vanaf 15.00 uur lezen Koen Caris, Emma van Hooff en Mariken Heitman voor uit hun eigen werk. Daarnaast zullen zij live geïnterviewd worden én is er ruimte voor het publiek om vragen te stellen!

Zin in voorpret? Bestel de boeken van Koen, Emma en Mariken nu bij onze boekhandel!
Event in Dutch only

Myrte Leffring - Wulk: vallen & opstaan een tweeluik in proza en poëzie Myrte Leffring - Wulk: vallen & opstaan een tweeluik in proza en poëzie

Saturday 17 December at 16:00
Herenstraat 85
Admission free but kindly register your attendance
Zaterdag 17 december 16:00
Herenstraat 85
Toegang gratis, aanmelden via info@indexpoetry.nl

Myrte Leffring presenteert haar nieuwe bundel en roman Wulk. Dit tweeluik is een uniek, niet eerder vertoond genre-experiment dat breed kan worden ingezet: als lesmateriaal op middelbare scholen, als gespreksonderwerp voor leesclubs, als uitgangspunt voor een literaire workshop in boekhandel of bibliotheek.
 
De roman Wulk – ondertitel Vallen – gaat over de koele advocaat Lea Noorderveen, die haar zaakjes goed voor elkaar lijkt te hebben. Een mooi kantoor in Noord-Holland, een ruim appartement, een drukke baan. Ze lijkt de breuk met haar jongere zus Kim te hebben verwerkt. Maar dan krijgt ze een bericht van Kim dat haar terugvoert naar die zomervakantie waarin hun moeder verdween, twintig jaar geleden in Normandië. Langzaam wordt duidelijk waarom de zussen elkaar al die jaren niet hebben gezien en welke rol hun vader, die destijds het gezin verliet, daarbij heeft gespeeld. Herinneringen en gevoelens die Lea langdurig heeft weten te verdringen, komen onstuitbaar naar boven. Over die verzwegen wereld gaat de poëziebundel Wulk, met de ondertitel Opstaan:
 
Zo lang al dat ik je niet zie
niet spreek, terwijl ik weet
wat er tussen ons
dat we ooit weer

 
Myrte Leffring (1973) publiceerde de veelgeprezen dichtbundels Om je schouders hang ik de nachten en De tere bloemen van het verstand. Met de romanversie van Wulk maakt ze haar debuut als prozaschrijver. Ze is hoofdredacteur van Awater, presenteert het literaire podium Awater Live, was redacteur bij BoekieBoekie en programmeur bij festivals als Wonderfeel en Woordnacht.

De boekpresentatie zal muzikaal opgeluisterd worden door Marijn van de Ven. Hij zal verschillende chansons ter gehore brengen die aansluiten bij de bundel. 
Event in Dutch only