Ooghoek : twee dichters, een dreef en een dorp

Broeck, Charlotte Van den; Gasse, Lies Van

Gent : Poeziecentrum vzw, 2017
unavailable but just 1 left!uitverkocht maar nog 1 in voorraad!
Paperback: EUR 19,95 
Charlotte Van den Broeck en Lies Van Gasse schreven voor de poëzie-installatie 'Ooghoek' in de Kooldreef in Beernem elk een reeks gedichten. De bundel werd van illustraties voorzien door Lies Van Gasse.
Als uitgangspunt namen zij het naar binnen en buiten kijken in het dorp. Met de blik van de buitenstaander en toeschouwer ondernemen zij in de gedichten een tocht door Beernem. Zo dringen zij een voor hen nog gesloten wereld vol intrigerende tegenstellingen binnen en laten ze de inwoners met vreemde ogen naar zichzelf kijken.

Lies Van Gasse is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze profileert zich graag met mengvormen van poëzie en beeld, zoals de graphic poems Sylvia, Waterdicht en Zand op een Zeebed, maar schreef ook enkele reguliere bundels, zoals Wenteling, dat genomineerd werd voor de Pernath-prijs. Met Peter Theunynck publiceerde ze de spraakmakende graphic novel Nel, een zot geweld. In 2016 won ze de Dirk Martensprijs voor haar multimediale oeuvre.

Charlotte Van den Broeck studeerde Taal - en Letterkunde (Engels - Duits) aan de Universiteit Gent en volgt momenteel de Master Woordkunst aan het Conservatorium in Antwerpen. In 2015 verscheen haar debuutbundel Kameleon bij de Arbeiderspers, waarvoor ze de Herman de Coninck Debuutprijs kreeg. Ze publiceerde in verschillende literaire tijdschriften. In 2015 toerde ze mee met Saint Amour en mocht ze de 33ste Nacht van de Poëzie in Utrecht afsluiten. In 2016 opende ze samen met Arnon Grunberg de Frankfurter Buchmesse. Sindsdien schrijven ze wekelijks samen een briefwisseling in de Standaard. In januari 2017 verscheen haar tweede bundel Nachtroer. In 2017 maakt ze deel uit van het internationale programma New Voices of Europe en toert ze langs verschillende buitenlandse festivals.