Een feest van afzien [Bordeauxreeks]

Schrijer, Thom; Klok, Kees

Dordrecht : Liverse, Uitgeverij, 2015
out of printhelaas uitverkocht Paperback: no price setprijs onbekend 
Toen Thom Schrijer de gelegenheid kreeg om voortaan altijd met taal bezig te zijn deed hij een aantal poëzie workshops bij de Stichting Kunstzinnige Vorming in Rotterdam en al snel begon hij te publiceren.

Vervolgens won hij prijzen in Nederland en Vlaanderen. Over hem schreef de jury van de SNS-Literatuurprijs in haar rapport onder andere: "Die nauwkeurigheid is, denk ik, typerend voor de gedichten van Thom Schrijer. Hij is nooit gewild poëtisch. Schrijer toont in al zijn gedichten een ferm vormbewustzijn, hij is vaak verrassend dubbelzinnig en buit de taal gewiekst uit. Alles wat hij in zijn gedichten waarneemt moet precies en voorzichtig worden vastgelegd om wat maar verdwijnt te bezweren."

April 2000 verscheen zijn door Saskia Eggink geïllustreerde en vormgegeven bundel "Lege Schommels" en in 2001 kwam zijn tweede bundel uit met als titel: "Uitvergroot". In mei 2004 zag het met Saskia Eggink gemaakte kunstboek "Ik krabbel en ontkom" het licht. Juni 2007 kwam het kunstboek "Beeld-spraak" tot leven met foto's van Sigrid Boone van beelden van Joop van Nugteren en met daarbij passende gedichten van Thom Schrijer. Oktober 2009 werd zijn bundel "Langs binnenpaden" met meer dan 100 gedichten bij Boekhandel De Drukkerij in Middelburg gepresenteerd. En oktober 2012 verscheen bij Uitgeverij Liverse de bundel "Dienstdoende engelen".

Hij is één van 'De Mannen van Papier', een groep van vier Zeeuwse dichters, een beeldend kunstenaar en een muzikant, die met elkaar een verrassend poëzieprogramma brengen. Sinds 1998 woont hij in Zierikzee.