Veelgestelde vragen:

De lijst

Hoe weet ik welke boeken verplicht zijn?
Boven elke omslagplaatje staat of het boek een verplicht is, in oranje letters. Let op de opmerkingen die bij de titels staan. Niet alle boeken zijn voor iedereen verplicht.
Verkopen jullie tweedehands studieboeken?
Zelf niet, maar je kunt wel tweedehands titels bij ons vinden! Die zijn van studenten die hun boeken willen verkopen. Al deze boeken zijn aantrekkelijk geprijsd op slechts 65% van de nieuwwaarde.

De verkoper stuurt jou het boek in kwestie. Jou wordt gevraagd de goede ontvangst te bevestigen waarna wij de verkoper uitbetalen. Die krijgt trouwens ook een behoorlijke vergoeding van ons. Ons doel is een veilig en laagdrempelig platform voor uitwisseling te bieden!

NB licenties die bij de nieuwe boeken horen zijn bij tweedehands boeken niet beschikbaar.
Ik heb dyslexie, leveren jullie ook boeken speciaal voor studenten met leesproblemen?
Wij leveren geen boeken speciaal voor studenten met leesproblemen. Neem hiervoor contact op met je opleiding.
Hoe weet ik welke druk jullie leveren?
Wij leveren standaard de nieuwste, enig leverbare druk.
Ik wil graag de ISBNs van de boeken weten. Waar kan ik die vinden?
Die staan in de lijst onder de titels. Sommige producten hebben geen ISBN, zoals online licenties of tekenmaterialen.
Zijn de prijzen inclusief BTW?
Ja, de prijzen zijn inclusief BTW.

Het bestelproces

Ik kan mijn boekenlijst niet in één keer betalen. Zijn er ook andere mogelijkheden?
Je hoeft je hele lijst niet in één keer te bestellen, je kan je boeken ook per semester bij ons bestellen.
In mijn orderbevestiging is mijn order verdubbeld, terwijl ik maar één set heb besteld en betaald. Staan er nu twee pakketten voor me in bestelling?
Dit gebeurt als je per ongeluk vanuit je betaalscherm terugkeert naar je bestelling nog voordat de betaling is afgerond. Je betaalt natuurlijk maar één keer en je hoeft niet nog een set te betalen.
Ik woon in het buitenland en heb geen Nederlandse bankrekening. Ik kan dus niet met iDeal betalen. Kan ik dan toch boeken bij jullie bestellen?
Ja dat kan. Stuur ons dan een email met je gegevens en wij maken een factuur voor je die je vanaf je eigen bank kan overmaken. We leveren de boeken uit als de factuur is betaald.
Kan ik mijn bestelling annuleren?
Ja dat kan. Neem hiervoor even contact met ons op via 071 512 8790 of info@booksforstudents.nl.

Levering

Wanneer kan ik mijn boeken verwachten?
Doorgaans is je pakket binnen twee weken compleet. We starten de uitlevering vanaf eind juli. Aan het eind van de zomer wanneer het nieuwe studiejaar bijna begint heb je kans dat het wat langer duurt doordat de voorraden bij de uitgevers op aan het raken zijn en bijgevuld moeten worden. Wees er dus op tijd bij! We raden je aan uiterlijk twee weken voor het begin van het studiejaar te bestellen.
Betaal ik verzendkosten?
Nee, binnen Nederland is de verzending gratis voor je bestelde pakket.

Als je pakket nog niet compleet is en je wilt het deel dat klaarligt alvast ontvangen, dan betaal je 1x de extra verzendkosten. We sturen je daarvoor een tikkie.

Voor verzending naar een buitenlands adres rekenen we de portokosten volgens de tarieven van PostNL
Hoe kan ik zien wanneer mijn bestelling geleverd wordt?
Als je bent ingelogd kun je klikken op ‘my orders’ of op ‘alle uitstaande boekbestellingen’. Je kan dan zien welke boeken er al binnen zijn voor je, en welke nog niet. Wij leveren het pakket wanneer al je boeken binnen zijn.
Wat betekent de status bij de boeken?
Wij leveren het pakket wanneer al je boeken binnen zijn
Hoe weet ik of mijn pakket verzonden is?
Je krijgt een email met de pakbon en track&trace code de dag nadat je pakket verzonden is. Je kan via PostNL je pakket volgen. Ook kun je in je account bij je bestelling je track&trace code terugvinden.
Er staat geen track&trace code bij mijn bestelling, hoe kan dat?
Als je maar één boekje hebt besteld sturen wij die per reguliere post als buspakje: dit is niet traceerbaar.
Kan ik mijn bestelling ook ophalen?
Ja dat kan. We hebben een pick-up-point in Leiden in de Herenstraat 79-83. Je kan hier elke werkdag van 9:30 tot 17:30 terecht en op zaterdagen van 11:00 tot 17:00.
Hebben jullie een uiterste besteldatum?
Nee, je kan bestellen wanneer je wilt. Houd er wel rekening mee dat de levertijd aan het eind van de zomer en in het begin van het nieuwe studiejaar wat langer kan zijn dan de gebruikelijke twee weken.

Het is echt heel verstandig uiterlijk half augustus je bestelling in te dienen voor het hele pakket, maar we helpen je natuurlijk graag het hele jaar.
Ik wil de boeken die voor mij klaar liggen alvast ontvangen, kan dat?
Dat kan, wij brengen wel de porto voor de tweede zending in rekening. Dit is € 6,95. Je kan natuurlijk altijd langskomen bij ons pick-up-point om de boeken op te halen die al voor je klaarliggen.

Wanneer je op tijd besteld hebt (uiterlijk twee weken voor het begin van het studiejaar) en de levertijd van twee weken overschreden wordt (bijvoorbeeld omdat een boek niet op voorraad is bij de uitgever) sturen wij automatisch een deelzending met de boeken die al voor je klaar liggen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Als je een deelzending wilt voordat die twee weken zijn verstreken, brengen we € 6,95 in rekening.
Hoe kan ik mijn afleveradres wijzigen?
Stuur een mailtje naar info@booksforstudents.nl
Ik heb ook een BUAS-tekenmaterialenset besteld, hoe wordt die geleverd?
Je tekenset kan je ophalen bij DEVA in Breda (Veemarktstraat 55). Je krijgt van ons een pick-up code (deze staat op je pakbon) waarmee je op vertoon van je identiteitsbewijs je pakket meekrijgt.
Ik kom pas eind van de zomer terug van vakantie. Kunnen de boeken daarna opgestuurd worden naar mij?
Ja dat kan. Neem daarvoor even contact met ons op via 071 512 8790 of info@booksforstudents.nl.
Ik heb voor mijn opleiding een set readers/licentie besteld, maar deze zat niet bij de levering. Wanneer krijg ik deze bestelling?
De levering en facturatie van sommige readers en/of licenties gaat via de opleiding zelf. Wij noteren in dat geval dat je een set readers wilt hebben en geven dat door aan de opleiding. Sommige instellingen willen dat wij het bedrag incasseren, anderen berekenen die kosten zelf aan de studenten.

Dit is altijd aangegeven in de grijze balk onder de titels in kwestie.

Retourneren

Kopen jullie ook boeken terug?
Wij kopen studieboeken niet zelf terug. Maar je kunt ze wel tweedehands via ons aanbieden! Je krijgt dan 45% van de nieuwprijs excl. BTW vergoed, op voorwaarde dat:
Mijn geleverde bestelling klopt niet, ik heb de verkeerde en/of beschadigde boeken ontvangen.
Dat is heel vervelend en we doen er alles aan fouten te voorkomen, maar kan natuurlijk toch een keer gebeuren. Neem hiervoor contact met ons op via 071 512 8790 of info@booksforstudents.nl en we zorgen ervoor dat het zo snel mogelijk geregeld wordt.
Ik wil een of meer boeken terugsturen. Kan dat?
Tot 14 dagen na ontvangst van je bestelling kun je zonder opgave van redenen je boeken terugsturen. Je krijgt het aankoopbedrag dan teruggestort op je rekening, mits de boeken in nieuwstaat retour zijn ontvangen.

Je betaalt zelf de retourkosten. Het is fijn als je ons even laat weten dat je iets terug gaat sturen en je gegevens bij het retourpakket stopt. Als je buiten deze termijn iets wil retourneren, neem dan even contact met ons op via 071 512 8790 of info@booksforstudents.nl.

Ebooks en licenties kunnen niet geretourneerd worden